Акция за безвъзмездно кръводаряване

На 9 май 2019г. /четвъртък/, от 9.00ч. до 13.00ч., БЧК – Ямбол, Отделението по трансфузионн хематология /Кръвен център/ при МБАЛ «Св. Пантелеймон» – Ямбол и Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол, организират акция за безвъзмездно кръводаряване в сградата комплекса.
            Инициативата се провежда под мотото «Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА» и има за цел популяризиране значимостта на идеята за безвъзмездното кръводаряване, като хуманен акт, активно лично участие в обществения живот и проява на солидарност.
            С организирането на акцията БЧК – Ямбол и партньорите дават възможност на всеки, които желае и може да дари кръв да го направи сега, като по този начин изрази съпричастност към нуждаещите се.
Напомняме, че всеки здрав човек между 18 и 65-годишна възраст може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот.

            Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години  може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот.

            Ако никога не сте дарявали кръв – опитайте сега!

            Нека бъдем съпричастни и дадем шанс, като дарим живот!

                                        ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ