90 години НЧ „Светлина -1928“ село Скалица

С вълнуващ празник НЧ „Светлина -1928“, село Скалица, община „Тунджа“, отбеляза своята 90–та годишнина.

От името на читалищното настоятелство г-жа Янка Мармарова- водещ на тържеството, поздрави присъстващите, сред които бяха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, заместник-кметовете Ели Василева и Станчо Ставрев, секретари на читалища от общината, много жители и гости на село Скалица.

Румяна Николова- председател на читалищното настоятелство, представи историята на читалището от неговото създаване до наши дни.

Приветствие към всички читалищни деятели отправи Митко Петков, кмет на селото.

В своето изказване кметът на общината Георги Георгиев подчерта, че общинското ръководство винаги е подкрепяло и ще подкрепя дейността на читалищата в общината.

             С грамоти за принос в читалищното дело бяха наградени председатели и секретари на читалището, ръководители на колективи и самодейци.

            Тържеството продължи с празничен концерт, в който участваха децата от ДГ „Звездица“, с. Скалица, детска танцова група „Да се хванем на хорото“ към СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица и певческата група при читалището.

Емоционални бяха и индивидуалните изяви на Райна Димова, Иван Стойчев, Мишо Александров, както и на 86 годишната активна самодейка Нейка Иванова, която впечатли с дух и талант. Свое стихотворение, посветено на читалището, прочете Невенка Матева.

            Празничният концерт завърши с изпълненията на ФА „Тунджа“.

Под звуците на „Многая лета“ бе поднесена торта с пожелание за нови, още по-големи, успехи на читалищните деятели и за дълговечност на читалищното дело в с. Скалица.