Нови 3,8 милиона за довършването на новата болница

   Още 3,8 млн. лева са отпуснати с Постановление на Министерския съвет за доизграждането на новата болница в Ямбол, съобщиха на брифинг областният управител на Ямбол Георги Чалъков и изпълнителният директор на областната Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.
   „Болницата ще бъде довършена, процесът е необратим“, увери областният управител на Ямбол. Той добави, че е получено пълно съдействие от Министерството на здравеопазването като принципал на болницата. Работи се в синхрон и пълна ангажираност с ръководството на лечебното заведение и борда на директорите на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ АД, подчерта Георги Чалъков.
С тази сума осигурените средства от държавата от началото на строителството възлизат 30,3 млн. лева. Отпуснатите 3,8 млн. лв. ще бъдат използвани за изграждане на две външни стълбища, противопожарна безопасност на сградата, възстановяване на част от фасадата, ограда, паркинги и част от ВиК дейностите, обясни директорът на болницата.
   Д-р Диманов изрази надежда, че държавата ще отпусне и необходимите още 9 млн. лева, свързани с индексация на цените на поскъпналите от инфлацията строителни материали, както и средствата за медицинска апаратура и оборудване – около 33 млн. лева по двете пера.
   Директорът на ямболската болница за пореден път подчерта, че новата база е от ключово значение, не само за пациентите и работещите в лечебното заведение, а и за привличането на нови лекари и медицински сестри. „Ако нямаме нова болница как ще дойдат?“, попита риторично д-р Диманов.
Може да бъде изображение с 4 души, седнали хора и на закрито