Открит урок в градския парк

Ученици от клуб „Аз и природата“ при ОУ“Йордан Йовков“-Ямбол участваха в открит урок, провел се в Градски парк-Ямбол. Учениците имаха възможност да се запознаят с постиженията на известни спортисти от града ни, представени в „Алеята на славата“ и в спортна зала“Диана“, благодарение на беседа на Желязко Желязков, представител на Община Ямбол.
Втората част от урока имаше за цел да подготви учениците как да реагират и да се предпазят, когато са в планината и сред природата. Костадин Атанасов, ръководител на клуб „Аз и природата“ запозна учениците как да работят с топографска карта и компас, за да се ориентират при възникнала нужда.
Специалистът от Секретариата на Обл.Съвет на БЧК-Ямбол, Гергана Георгиева демонстрира пред учениците как се оказва първа долекарска помощ при различни видове кръвотечения и обездвижване на счупен крайник. Младежите имаха възможност да приложат наученото за оказване на първа помощ и на практика- превръзка на крак и ръка за спиране на кръвотечение, както и обездвижване.
Директорът на Секретариата на Обл.съвет на БЧК-Ямбол, инж. Митко Филипов благодари на учениците за проявения интерес към дейностите на БЧК и демонстрираните отлични умения за оказване на първа помощ по време на открития урок. Участниците в открития урока получиха и награди.