Д-р Антон Ковачев е носител на награда „Хипократ“ за 2022 година

На заседание на Специализираната комисия по присъждане на наградите на Община Ямбол за медицина, които се връчват всяка година по повод 7 април – Световен ден на здравето, бяха определени носителите на отличията „Хипократ“, „Анка Александрова“ и Почетен знак „Герб на Община Ямбол“.

Комисията, председателствана от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, определи д-р Антон Ковачев, началник на Отделение по образна диагностика в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, за тазгодишния носител на наградата на името на Хипократ, която се присъжда за високи постижения и принос в областта на хуманната медицина.

Предложението за награждаване на д-р Ковачев беше внесено от Постоянната комисия „Здравеопазване, социални дейности и социална интеграция“ при Общински съвет – Ямбол.

С наградата „Анка Александрова“ за 2022 година ще бъде удостоена Даниела Веселинова Великова, медицинска сестра в Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, по предложение на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ за значителни заслуги към Община Ямбол получават девет медицински специалисти: стоматолозите д-р Гинка Господинова, д-р Христо Желев и д-р Недка Банчева, предложени от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз; Пеньо Петров – фелдшер в Центъра по спешна медицинска помощ – гр. Ямбол, Маргарита Танева – старша медицинска сестра на Пневмофтизиатрично отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон – Ямбол“, Ангелина Динкова Колева – рентгенов лаборант в Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол, номинирани от Регионалната колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи; д-р Пенка Димитрова – началник на Отделение по неонатология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Веселин Цонев – началник на Спешно отделение в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, д-р Владислав Влаев – специалист по ортопедия и травматология в Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, които са предложени от Постоянната комисия „Здравеопазване, социални дейности и социална интеграция“ при Общински съвет – Ямбол.

Церемонията по връчване на наградите по повод Световния ден на здравето ще започне в навечерието на празника –  на 6 април, сряда, в 17:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.