В Областна администрация Ямбол се проведе първият брифинг на областния управител Георги Чалъков и неговите заместници Драгомир Димитров и инж. Светослав Стоев. Основните теми на брифинга бяха организацията на предстоящите избори, ремонтът на областната болница, рехабилитацията на пътищата в областта, както и темите свързани с границата.

Подготовката на изборния ден към този момент върви нормално и в срокове, съгласно програмата на ЦИК. В ход са процеси по образуване на подвижни избирателни секции, както и секции в лечебни заведения. Точният брой на избирателните секции в областта все още не е ясен, на предходните избори той е бил 243 броя. Областна администрация- Ямбол е в постоянна връзка с общинските администрации, както и с председателя на РИК- Ямбол, относно организационно-техническата подготовка на изборите, за която ОА има ангажимент, както и с органите на реда с цел предотвратяване на всякакви опити за манипулация.

Относно ремонтът на областната болница, оглед на който е правен няколко пъти до момента от областния управител и неговите заместници, той върви в темпове, спрямо поставените срокове за издаване на обекта. Предстои среща с Министъра на здравеопазването с основна тема здравеопазването на територията на област Ямбол – болничният комплекс, неговото довършване и осигуряване на финансиране за оборудването му, информира г-н Чалъков.

Що се отнася до границата – граничното съоръжение е в добро състояние, без поражения от метеорологичните условия и обилните валежи. С цел поддържане на доброто техническо състояние на съоръжението е сформирана комисия, която на място да констатира какви са необходимите към този момент дейности за извършване на годишната поддръжка на оградата.

Всички пътища от Републиканската пътна мрежа в областта, по които към този момент се извършват ремонтни дейности, вече са посетени от областния управител и неговия екип. Пътят Ямбол-Калчево-Победа е почти готов, остава да се постави пътна маркировка, работи се на пътищата Ямбол-Чарган и Бояджик-разклон за Гълъбинци, а съвсем скоро предстои да стартира и ремонтът на пътя Недялско-Иречеково. По Републикански път I-7също предстои да започне ремонт, като Областния управител заяви, че ще направи предложение, от ГП Лесово до АМ Тракия, пътят да стане скоростен път с четири ленти за движение. Според господин Чалъков, трафикът по този път тепърва ще се увеличава и именно сега е моментът, това да бъде направено. На дневен ред стоят и въпросите за Пътен възел Воденичане, както и за извеждането на тежкотоварното движение по Ямболския околовръстен път.

 „Мисля, че поне веднъж месечно дължим брифинг на жителите на област Ямбол. Всеки гражданин има правото да бъде информиран и то от първо лице. Когато гражданите знаят, че веднъж в месеца ние правим брифинг, ще могат и чрез медиите да ни задават въпросите, които ги вълнуват. Това е още един начин, по който ще можем да комуникираме с тях!“, каза областният управител, по повод идеята брифингът на Областна администрация Ямбол да стане ежемесечен.

Пресцентър