40 години приложно колоездене в България

Представители от Секретариата на Обл.съвет на БЧК-Ямбол участваха в  тържество по повод отбелязването на 40-годишнината от създаването на приложното колоездене в България. Тържеството се проведе в гр. Ловеч, под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и  председателя на СБА инж. Емил Панчев.

В инициативата участваха партньори и ветерани на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ в България.

            Светослав Кръстев, председател на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА, връчи специални медали на заслужили деятели от Ловеч, Челопеч, Стара Загора, Габрово, Плевен, Берковица, Първомай, Ямбол, Монтана и Силистра.

Директорът на Секретариата на Обл.съвет на БЧК-Ямбол, инж. Митко Филипов връчи поздравителен адрес на Светослав Кръстев и разбира се символичен подарък за празника.

По време на инициативата участниците споделиха добри практики, прилагани сред децата, свързани с приложното колоездене в България.

Националното движение по приложно колоездене работи за популяризиране на безопасно поведение сред децата, свързано с безопасността им на улицата и техники за управление на велосипед при спазване на правилата за движение по пътищата.

 

 

Секретариат на Областния съвет на БЧК-Ямбол