21 септември – Европейски ден без загинали на пътя

На 21 септември 2021г., Ямболската червенокръстка организация в партньорство с автошкола „Йовчев и синове“ – Ямбол, проведоха поредната среща – дискусия с кандидати за водачи на МПС. Инициативата е по повод отбелязването на Европейският ден без загинали на пътя, като  част от дейностите, осъществявани в рамките на Европейската седмица на мобилността и преминаващи под мотото: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

       Специалист от Секретариата на Обл.С на БЧК  – Ямбол запозна участниците с необходимостта и значението на първата помощ, като фактор за ограничаване на негативните последици и намаляване жертвите на пътя. По време на дискусията бяха  обсъдени честите причини за инциденти на пътя, опасностите и рисковете за участниците в движението, ефективност в действията при пътен инцидент и други основни правила за безопасно поведение.

        Срещата с бъдещите водачи на МПС бе повод пореден повод да се промотират обученията по първа помощ, осъществявани от БЧК за различни целеви групи, в т.ч.  в електронна среда.       

        

              

                                   ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ