10 години Дневен център за стари хора с. Генерал Инзово

На 18 октомври 2018 г. в с. Генерал Инзово, община „Тунджа“ тържествено бяха отпразнувани 10 години от създаването на Дневен център за стари хора.

        Създаден в изпълнение на проект, финансиран от програма ФАР и реализиран от ЕТ „Кармело” в партньорство с община „Тунджа”, а от 2008 г. като делегирана от държавата дейност, Дневният център всеки ден посреща своите 30 потребители.

            С думите „Десет години помощ, разбиране, опора, 10 години увереност, че не сме самички, 10 години рамо до рамо заедно всички“, ръководителят на центъра Жана Михова благодари на община „Тунджа“, кметство с. Генерал Инзово и всички, които са съпричастни към работата в помощ на възрастните хора.

            Гости на празника бяха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев- заместник-кмет, Галин Пантелеев- кмет на с. Генерал Инзово, Емил Попов- поставил началото по програма ФАР, ръководители на социални услуги в община „Тунджа“.

            Сценки и песни изпълнени от клуб на пенсионера с. Генерал Инзово забавляваха гостите и потребителите на Дневния център, а заедно с тортата, всички получиха подарък, изработен от ръководителя на центъра.