Община „Тунджа“ кандидатства с нов проект за безработни

В края на миналата седмица Община „Тунджа“ подаде заявка по проект BG05M9OP001-1.028-001 „Работа“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Целта на проекта е преодоляване на регионалните диспропорции на пазара на труда, както и повишаване на заетостта и трудовите умения на безработни лица, включително лица в неравностойно положение на пазара на труда, от райони с високо равнище на безработица над средното за страната през предходните 12 месеца.

При последващо одобрение на заявката в община “Тунджа” ще бъдат назначени 27 продължително безработни лица.

На тях ще бъде осигурена заетост за 12 месеца, на осемчасов работен ден, на длъжност „работник поддръжка“.

Тези лица ще започнат своята работа в кметствата на селата Безмер, Ботево, Бояджик, Веселиново, Видинци, Генерал Инзово, Генерал Тошево, Голям манастир, Дражево, Драма, Дряново, Завой, Коневец, Крумово, Кукорево, Меден кладенец, Миладиновци, Могила, Окоп, Савино, Симеоново, Скалица, Сламино, Тенево, Ханово, Хаджидимитрово и Чарган.

Народните читалища от селата Бояджик, Ханово и Овчи кладенец също депозираха заявки по проект BG05M9OP001-1.028-001 „Работа“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. При последващо одобрение на заявките им, ще бъде назначено по едно продължително безработно лице във всяко от трите читалища, на което ще бъде осигурена работа за 12 месеца, на осемчасов работен ден, на длъжност „Хигиенист“.

За да се гарантира спазването на изискванията за принадлежност на лицата към целевата група, участниците следва да отговарят на определените по проект „Работа“ критерии за допустимост към момента, в който се включват в заетост при работодателя.