0884811549 – ОБАДИ СЕ! НЕ СИ САМ, ИМА КОЙ ДА ТЕ ЧУЕ

Община „Тунджа” активира 12-часова ежедневна телефонна линия за психологическа помощ и подкрепа на самотни възрастни, хора с увреждания и други рискови групи от местната общност. Линията е на разположение на хората от всички 44 населени места всеки ден от 08.00 до 20.00 часа.

В тази трудна ситуация, наред с преформулирането на социалните услуги и консолидирането на целия наличен общински и общностен ресурс в услуга на хората, община „Тунджа” се стреми да окаже и емоционална подкрепа на своите жители, особено на онези от тях, които нямат с кого да общуват в домовете си.

Психологическата помощ и подкрепа ще бъде осигурявана от трима опитни, квалифицирани психолози от екипа на Общностен център „КОМПАС”, който функционира по проект на общината, финансиран чрез оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен” растеж. Екипът на общностния център участва и в други здравно-социални и логистични дейности в подкрепа на хората в тази трудна и нетипична ситуация.

В условията на въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса Covid-19, община „Тунджа” се стреми да осигури всички форми на човешка помощ и съпричастност, защото сме хора на първо място. Защото сме общност, която повече отвсякога има нужда да се подкрепя.

На този телефон ще получите:

  • Консултации с обучени психолози за действия при бедствия и кризи;
  • Консултации за поведение в епидемиологична обстановка;
  • Психологическа подкрепа при паника и стрес

 

Внимание!

Обаждането на този телефон:

  • НЕ заменя консултациите и разговорите с личния Ви лекар;
  • НЕ отговаря на въпроси свързани с медицинска тематика;
  • НЕ е телефон за спешна помощ

Но може да Ви съдействаме да се свържете с тях!  J