Ясни са вече отличените за награди в сферата на здравеопазването в Ямбол

Д-р Катерина Радева, дългогодишен ендокринолог, е определена за носител на най-високото отличие в областта на здравеопазването в Ямбол – Награда на името на Хипократ. Решението бе взето на заседание на специализираната комисия към община Ямбол, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.

За принос в повишаване качеството на здравните грижи с Награда на името на Анка Александрова е отличена Таня Радкова, медицинска сестра в Отделението по хемодиализа на МБАЛ „Св. Пантелеймон“  – гр. Ямбол.

На база становището на комисията със заповед на кмета с Почетен знак „Герб на община Ямбол“ са отличени общо 9 здравни работника – д-р Татяна Владева, д-р Катя Добрева, д-р Мариана Колева, д-р Иван Банков, д-р Христо Стоев, Ирина Николова – мед. лаборант в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, Михаил Качанов – фелдшер в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, Радостина Желязкова – мед. сестра в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и  Пенка Добрева – мед. сестра в ДГ „Биляна“.

Наградите в сферата на здравеопазването ще бъдат връчени на тържествена церемония в навечерието на Световния ден на здравето – на 4 април, от 17.00 часа в Ритуалната зала на Обредния комплекс.