Ямбол провокира с римски и тракийски войни на туристическото изложение във В. Търново

Римски легионер от Втората кохорта на Луцензиите, която е била разположена в античния „Кабиле“, тракийски воин и боец от 29-ти Пехотен Ямболски полк от времето на Първата световна война посрещат посетителите на ямболския щанд в най-голямото туристическо изложение в страната, провеждащо се от 6 до 8 април във Велико Търново. Това е вече третото поредно участие на града в Международното туристическо изложение „Културен туризъм“. И този път представянето на ямболските атракции провокира интереса на посетителите с колоритни участници.

Акцент тази година са музеите на Ямбол – Културно-информационен център с Интерактивен музей „Безистена“, Регионален исторически музей Ямбол с Тракийски и античен град „Кабиле“, Музеят на бойната слава и Художествена галерия „Жорж Папазов“.

 В допълнение, Ямбол представя в Търново и експозицията от 13-ото издание на фотографската изложба-конкурс „Кукерландия“ – част от едноименния маскараден фестивал. Избраните фотографии са експонирана в изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

Туристическите изкушения на града са  представени в изложението от експерти от Общинско предприятие „Туризъм и култура“ и от Регионалния исторически музей.

Борсата „Културен туризъм“ във Велико Търново е най-голямото специализирано събитие с международно участие у нас, което се организира със съдействието на Министерството на туризма.