Ямбол отбеляза 140 години от Освобождението на България

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязан 3 март, Националния празник на Република България. В церемонията по издигане на националния флаг участваха представителни части на Ямболския гарнизон.

        „Нека не ни напуска родолюбивия дух и героизъм на предците ни! Нека заедно пазим българското самосъзнание, устояло пред поробителя и заплатено с кръвта на всички, изстрадали свободата ни! Нека съхраним родолюбието, копнежа за свобода и независимост, предадени ни от поколения българи и  работим заедно за преуспяването на България!“, призова в словото си зам.- кметът на Ямбол Илиана Бицова.

          Благодарствен молебен отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий в съслужение със свещеници от ямболските храмове.

          Честването продължи с тържествено шествие до мястото на поклонение пред паметта на героите – паметника на загиналите за националното ни освобождение, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

          Отбелязването на 140-тата годишнина  от Освобождението на България продължи в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“  с празничен концерт на Дамски хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров“- Ямбол, Духов оркестър при НЧ „Съгласие-1862“- Ямбол и деца от театрална къща „Зора“ при НЧ „Зора-1945“.

          3 март бе и Ден на отворени врати в Музея на бойната слава и в Културно-информационен център Безистен.