Ямболският пианист Владимир Вълчев гостува със солов концерт в Безистена

Талантливият ямболски пианист Владимир Вълчев ще изнесе самостоятелен концерт в Безистена на 22 март, от 18:30 ч. В програмата ще бъдат представени творби на Шуберт, Шопен, Шишмановски и Брамс. Събитието е със свободен вход за всички, които желаят да чуят част от най-добрите произведения в класическата музика и се реализира със съдействието на община Ямбол.

Владимир Вълчев е роден в град Ямбол, където са и неговите първи стъпки в света на музиката. Започва да учи пиано при Здравка Гроздева и Шаке Бабикян. Завършва инструменталния факултет на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в класа по пиано на проф. Марина Капацинская. По време на следването си работи с изтъкнати преподаватели като проф. Ружка Чаракчиева и проф. Ангел Станков.

Владимир Вълчев има няколко награди от национални и международни конкурси включително първа награда на международния конкурс „Città di Pesaro“ град Пезаро, Италия; трета награда на националния конкурс за българска музика „Върбан Върбанов“, град Бургас; първа награда в категорията за камерна музика на международния конкурс „Надежди, таланти, майстори“, град Добрич.

Свирил е неколкократно като солист с Камерен оркестър „Дианополис“, Ямбол. Участва активно във фестивали и майсторски класове в България, Италия, Малта, Швеция, където се изявява като солист и камерен музикант.