Юбилейното 25-то издание на „Кукерландия“ със забавления за малки и големи

Забавно творческо ателие за малки и големи очаква посетители на 16 март, събота, от северната страна на Културно-информационен център „Безистен“, след 11 часа предиобед. Всеки един от вас ще има възможност да се включи в създаването на най-мащабната кукерска мозайка от над 4200 пластмасови употребявани капачки. Специално за юбилея на „Кукерландия“ ще изработим заедно мозайка на пъстра традиционна ямболска кукерска маска. Водещи на ателието са художници от Център АЛОС – София. По този начин Ямбол се присъединява към националната образователна програма на АЛОС – „Образование чрез изкуство“.

За последните 6 години в ателиетата на АЛОС над 5000 човека са участвали в направата на 9 мозайки от над  28000 капачки. С изображенията на животни и на планетата Земя, шарените пъзели отправят послание за рециклиране и по-разумно използване на ресурсите.

Капачки за мозайката в Ямбол са осигурени от инициативата „Капачки за бъдеще“ в подкрепа на каузата им за набиране на средства за даряване на детски неонатални линейки. Всеки също може да донесе събрани капачки и лично да постави своята в цветния пъзел. Кукерското цветно пано ще стане постоянна част от празничните експозиции на Община Ямбол.