Убедителна победа за ямболските баскетболисти

„Ямбол“ поднесе изненадата на XXI кръг в Националната баскетболна лига, като надви категорично отборът на „Левски“ с 86:69 пред близо 1500 зрители в Спортна зала „Диана“.

Последният толкова категоричен успех над столичния гранд – с разлика от 17 или повече точки, „Ямбол“ нанася през вече далечната 2004 година. Това е седми успех през сезона за възпитаниците на Александър Алексиев.

Мачът започна равностойно и в края на първата четвърт двата отбора се разделиха при само две точки преднина за домакините.

Във втората част „Ямбол“ тотално надигра своя съперник и на почивката се оттегли с комфортен аванс от 15 точки.

След паузата двата отбора играеха като с равен с равен, но въпреки това „Ямбол“ добави още 5 точки пред столичния гранд. „Левски“ успя да спечели последната четвърт, но това не попречи на големия ямболски успех.

Най-резултатен в мача за домакините бе Иван Лилов, който отбеляза 17 точки, направи 9 борби и добави към актива си 4 асистенции.

За трети път през сезона отборът на Ямбол отбеляза 10 тройки.

Следващият мач на „Ямбол“ отново ще бъде в Спортна зала „Диана“ на 18 февруари, събота. Тогава отборът ще се изправи срещу „Черноморец“ – Бургас във важен сблъсък от турнира Купа „България“.