Тържествено честване на националния празник

Кметът на община Ямбол Георги Славов кани всички жители и гости на града на тържественото отбелязване на Националния празник на Република България- 3 март, по повод 141 години от Освобождението ни от османско владичество.

     Честването ще започне на 3 март от 9:30 часа пред община Ямбол с тържествената церемония по издигане на националния флаг, благодарствен молебен и празнично слово на кмета на община Ямбол.

      С тържествено шествие участниците в честването ще се придвижат до мястото на поднасяне на венци и цветя – паметника на Георги Дражев и на загиналите във войните ямболци. След отслужването на заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България ще започне и поклонението пред паметта на героите.

      В 11:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“ ще започне концерт „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“. Солист на концерта ще бъде Цветомира Гицова а диригент- Иван Стоянов.

      В 13:00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция на тема „Опълченците от Ямболска област, участвали в Руско-турската война /1877-1878 г./ “