Тунджански литературни дни в с. Коневец

С български народни песни и танци посрещнаха Тенко Тенев, Таня Хаджидимитрова и Калинка Косева на литературната среща, която се проведе в село Коневец. Срещата е в рамките на Тунджанските литературни дни, посветени на Деня на община „Тунджа” – 22 април – Международен ден на земята.

Поздрав към участниците поднесе Йовка Желева – кмет на селото, която сподели, че литературните дни са празник за жителите на с. Коневец.

 Тенко Тенев представи първата стихосбирка на Калинка Косева „Сънувах пролетна дъга“, посветена на любовта към земята и хората. Председателят на Дружеството на писателите –Ямбол е и редактор на нейната книга.

            С много вълнуващи и проникновени думи Таня Хаджидимитрова описа творческия път на Тенко Тенев. Присъстващите имаха възможност да се запознаят и с нейната последна книга „Уроците на душата“, както и да обсъдят творчеството на участниците в срещата.

             В края на литературния празник Калинка Косева, Таня Хаджидимитрова  и Тенко Тенев получиха поздравителни адреси от името на кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев.