Три положителни проби в Ямбол

За изминалото денонощие за коронавирусна инфекция на национално ниво са изследвани 6183 проби. От тях 330 са положителни. Това показват данните в Националната информационна система.

Лицата с настоящ адрес в област Ямбол с потвърдена положителна проба за COVID 19 през последното денонощие са три. Мъж на 60 години от Ямбол, приет в нервно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. След рентгенова снимка и съмнения за ковид е направена PCR проба, която се оказва положителна. Мъжът е приведен в Инфекциозно отделение на болницата. Персоналът на отделението по нервни болести ще бъде изследван. Контактните лица на мъжа са карантинирани. Втората положителна проба е мъж от Ямбол на 50 г. Той се е върнал от Австрия и е приет с пневмония във ВМА София. В Ямбол е нямал контакти след завръщането си от чужбина. Третата положителна проба от вчера е на 36 г. мъж от Ямбол, контактен на 15 годишното момче с положителна проба от 21 юли. Става ясно, че и двамата са част от младежки отбор по футбол, пътували на футболен турнир. Спрямо всички футболисти и треньори, които са били в контакт са предприети мерки за карантиниране и ще бъдат изследвани.

Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 221 лица. 77 са карантинираните лица. 174 излекувани.