Три медала за боксьорите на „Априлец“ от Държавния личен шампионат за юноши

Три медала спечелиха боксьорите от БК „Априлец“ на Държавния личен шампионат за юноши, който се проведе в Добрич от 26 до 30 май. В него участваха общо 129 боксьори от 39 клуба, които мериха сили в 13 категории.

Треньорът Димитър Мутафов и младите боксьори по традиция дойдоха на редовния брифинг на община „Тунджа“ в понеделник, за да споделят новите си успехи.

БК „Априлец“ е взел участие в Държавния личен шампионат за юноши с 4 състезатели.

Уникалното е, че на финала в категория до 63 кг са се състезавали двама възпитаници на боксовия клуб – Иван Илиев и Зарко Асенов. И двамата са национални състезатели.

Боксьорите са победили по двама съперници преди да излязат един срещу друг на финала и да направят истинска битка, в която с 2 на 1 съдийски гласа победител и златен медалист е Иван Илиев, а среброто остана за Зарко Асенов.

Трето място в категория до 54 кг спечели Марин Колев от с. Кукорево. На пето място е останал четвъртият участник в категория до 38 кг – Димитър Стоянов.

На пресконференцията присъстваше и Никола Желязков, спечелил второ място на предния Държавен личен шампионат за юноши, но не успял да участва в последния заради контузия.

От името на всички състезатели златният медалист Иван Илиев благодари на треньорите, на община „Тунджа“ и не скри, че най-трудна е била срещата с неговия приятел Зарко, с когото са се били здраво на финала.

Община „Тунджа“ винаги с гордост е представяла успехите на състезателите от нейните клубове, подчерта кметът Георги Георгиев.