ТОП-ЗВЕЗДИТЕ НА „ДЖИПСИ КИНГС“ ИДВАТ В ЯМБОЛ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

Трима от основателите на групата и още 15 музиканти от световна класа представят мега-хитовете Bamboleo, Djobi Djoba, Volare и др.

Горещи емоции очакват ямболлии и гостите на града в средата на юни. Тази година за големия концерт по повод Деня на Ямбол идват кралете на фламенкото от легендарните „Джипси Кингс“. Мега хитовете „Bamboleo“, „Djobi Djoba“, „Volare“, както и още много любими песни ще бъдат представени от трима от основателите на групата – Канут Рейес, Пол Рейес и Чико Бучики. От 2018 г. насам те представят култовите парчета на „Джипси Кингс“ и свои нови проекти под името „Original Gypsies“. През март тази година турнето им включваше участия във фестивали в Австралия и Нова Зеландия.

За концерта си в Ямбол звездната троица идва в състав с още 15 музиканти от световна класа. Това предвещава уникално събитие на площада пред общината. Такъв формат – с участието на трима от основателите на „Джипси Кингс“ и безплатен концерт на открито, до момента не е реализиран в България. През 2018 г. участия у нас имаше формацията на Пако Балиардо – друг представител на първоначалния състав на групата. По-рано, през 2011 г. очакваният концерт с участието на оригиналния състав на „Джипси Кингс“, така и не се състоя. Сега, през юни в Ямбол българските фенове ще имат уникалната възможност да съпреживеят емоцията на тяхната темпераментна музика с трима от топ-изпълнителите на легендарната група.

Преди „Original Gypsies“ на сцената в Ямбол ще чуем и българските звезди Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Мега-концертът е вечерта на 16 юни, неделя, ден преди празника на града – „Свети Дух“.

Звездите на „Джипси Кингс“ са поредната култова група с изява за Деня на Ямбол. През 2009 именно тук бе първият голям концерт в България на Горан Брегович, последваха хърватите от „Сребърни Крила“, емблематичните за съвременната руска сцена „ЛЮБЭ“. В предходните две години на многохилядни концерти в Ямбол бяха и рок-титани като Боби Кимбъл (ТОТО), Иън Пейс (Дийп Пърпъл), Греъм Бонит и Дуги Уайт (Рейнбоу), както и вечните легенди на рока  „Юрая Хийп“.

Концертите се провеждат на открито на площада пред община Ямбол и са с вход свободен за жителите и гостите на града.