Тайсън Фюри: Ако всичко приключи бързо, отивам право в бара.

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри заяви, че ще се нуждае от „А играта си“, за да се наложи над Дилиан Уайт в събота. Двамата британци се обединиха в това да потушат напрежението на последната им пресконференция преди съботния сблъсък, след като бащата на шампиона – Джон, и член от щаба на Уайт си размениха реплики на сцената.

Непобеденият на ринга Фюри се очаква от мнозина да защити пояса на Световния боксов съвет (WBC) пред рекордна следвоенна аудитория от 94 000 души на стадион „Уембли“ във Великобритания. Но, в това, което казва, че ще бъде последният му мач в кариерата, 33-годишният боксьор няма никакво намерение да си взима за даденост прощална победа.

„Мисля, че всички подценяват колко добър ще бъде този мач. Виждам залозите и им се смея, защото очевидно идват от хора, които не знаят нищо за бокса. Това е сблъсък в тежка категория, всеки може да спечели с един удар. Ако не покажа най-добрия си бокс, то тогава този мъж ще ми откъсне главата. Ще трябва да бъда във форма, за да го надиграя и той ще трябва да се представи на най-високо ниво, за да ме победи. Той определено е човек, който заслужава много уважение и точно това му да дадох. Направих всичко възможно, за да тренирам за това. Тренирах толкова усилено за Дилиан, колкото и за (Дионтей) Уайлдър или (Владимир) Кличко. Той ще бие с най-добрия Тайсън Фюри“, каза „Циганският крал“.

Преди първия мач на шампиона на родна земя от август 2018-а насам, взаимното уважение между него и бившият му спаринг партньор бе видимо, след като те се ръкостискаха след отправянето на погледи един към друг пред фотографите. Задължителният претендент Уайт е чакал години за този шанс за световната титла. Роденият в Ямайка 34-годишен боксьор е преживял много трудности в живота си, след като е бил прострелян и намушкан в младежките си години.

Уайт, който станал баща за първи път на 13 години, преобърнал живота си и се наслаждавал на предстоящия сблъсък за пояса на WBC в тежка категория. „Готов съм на всичко. Аз съм такъв тип боксьор – победа на всяка цена и с всички възможни средства. За мен означава всичко да се бия в родината си за световната титла. Огромен момент. Не се страхувам да поемам рискове, правил съм го през целия си живот, така че нищо ново. Готов съм за рокендрол“, сподели претендентът.

Уайт е с баланс 28-2 (19 с нокаут), като единствените му две поражения на ринга дойдоха от Антъни Джошуа през 2015 и Александър Поветкин пет години по-късно. Фюри няма загуба на професионалния ринг, като е с баланс 31-0-1 (22 с нокаут). Единственото му равенство дойде в първия мач от трилогията с Дионтей Уайлдър. Последваха две победи за „Циганския крал“ над американеца – и двете постигнати с нокаут.