С церемония по първа копка в Ямбол ще бъде даден старт на ремонтните дейности по улица „Преслав“

На 18 юни 2018 г. (понеделник), от 11.00 часа, ще бъде даден старт на  строително-монтажните дейности за ремонт и реконструкция на ул. „Преслав“ в Ямбол. Официалната церемония по първа копка ще се състои в пространството пред Народно читалище „Зора – 1945“. В нея ще вземат участие кметът на община Ямбол Георги Славов, представители на фирмата – изпълнител „Технопътстрой“ ЕООД, на авторския и строителния надзор, екипът по проекта, общински съветници, граждани.

Цялостната реконструкция и обновяване на една от основните пътни артерии в Ямбол ще бъде в участъка между пл. „Боровец“ и кръстовището с ул. „Акация“. Мерките имат за цел подобряване на пътната инфраструктура в услуга на водачите на моторни превозни средства, както и на пешеходците. Изпълнението е част от усилията на община Ямбол за поетапно модернизиране на градската среда.

Изпълнението на обект „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Преслав” от ул. „Димитър Благоев” до ул. „Акация“ се реализира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионална развитие.