Състезание за млади огнеборци

Проведоха се ХIX областни състезания на младежките противопожарни отряди  “Млад огнеборец“  

Днес се проведоха ХIX областни състезания на младежките противопожарни отряди  “Млад огнеборец“.  Инициативата  бе организирана от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол и се проведе на футболния стадион в град Стралджа. В комплексното класиране на първо място се класира отборът на СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа, с което получи и правото да представлява областта на  републиканското  състезание. На второ място се класира тима на ОУ „Л.Каравелов“ – Ямбол, а на трето място са младите огнеборци от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Елхово.  Наградите връчи комисар Кольо Гяуров, директор на РДПБЗН – Ямбол. Той поздрави  участниците в състезанието и им пожела здраве, борбеност и успехи.  За отличното си представяне отборите получиха медали и грамоти. 

Областните състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се организират всяка година. Съгласно регламента учениците  мерят сили в две дисциплини:  „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.  Тази година в надпреварата участваха 3 отбора от по 10 състезатели, на възраст от 12 до 16 години от училища в Ямбол, Стралджа и Елхово, първенци в проведените по-рано районни състезания.

Победителите, отборът на  СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа  се представи отлично и на ежегодното състезание на младежките противопожарни отряди за купа „Свиленград“, проведено на 10 май в Свиленград, където се класира и първо място в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

 

29.05.2018 г.
Татяна Павлова