Стартираха празничните прояви, по случай Деня на община „Тунджа“

Пъстро, весело и цветно започнаха празничните прояви, посветени на 22 април – Ден на община „Тунджа“ и Международен ден на Земята. Тази година всички изяви се посвещават на 30-годишнината от създаването на община „Тунджа“.

            По време на 10 дневната програма, жителите на всички населени места на община „Тунджа” ще могат да се насладят както на вече утвърдени през годините мероприятия, така и на нови, които са насочени към най-малките жители на общината.

            Началото на празничната програма бе поставена на 09 април с Осемнадесетото издание на музикалния фолклорен фестивал „От Цветница до Гергьовден” в с. Генерал Инзово, за жителите на с. Скалица Фолклорен ансамбъл „Тунджа” изнесе концерт „Тунджанско настроение”, а Драматичен театър „Невена Коканова” постави спектакъла си „Чичовци” на сцената на читалището в с. Генерал Тошево. Постановката „Чичовци ще бъде представена в още 3 населени места на община „Тунджа” – Дражево, Чарган и Овчи кладенец.

В празничната програма са включени общо 10 концерта „Тунджанско настроение” на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” в селата Бояджик, Стара река, Победа, Тенево, Овчи кладенец, Драма, Окоп, Межда и Крумово.

С авторският спектакъл „Със смеха на Чудомир” с участието на актьорите Велика Видева, Звезделин Минков и Вартарес Минареджиян ще бъдат развеселени селата Челник, Калчево, Роза, Генерал Инзово, Меден кладенец, Ботево, Могила, Безмер, Симеоново и Кабиле.

Концертите на Величка Русева „С „Тунджа” в сърцето” са очаквано събитие в 8 населени места- Савино, Ханово, Гълъбинци, Миладиновци, Козарево, Хаджидимитрово, Болярско и Кукорево.

В Тунджански литературни дни жителите на селата Овчи кладенец, Коневец, Тенево и Окоп ще имат възможността да се срещнат с тунджански поети и писатели, и членовете на литературен клуб „Христо Ботев”. На 12 април от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов” гр. Ямбол ще бъде представена новата стихосбирка „Уроците на душата” на Таня Хаджидимитрова, а на заключителната среща на 13 април от 17.00 часа в залата на община „Тунджа” ще бъде представена новата книга на Любомир Котев „Multa paucis”.

В Общинска детска асамблея „Тунджа- творчество и красота” деца от детски градини и училища по населени места ще разучават Великденски песнички и стихотворения, както и нови техники за боядисване на яйца, които ще им бъдат предавани от читалищните секретари. На 20 април от 14.00 часа в с. Бояджик е организирана Общинска ученическа конференция, посветена на Априлското въстание и Бояджишкия бунт.

Връчването на стипендии и еднократно финансово стимулиране за ученици, студенти и младежи е на 20 април от 16.00 часа в залата на община „Тунджа”.

В рамките на общинския детски празник „Водим бъдещето за ръка” за децата от детските градини и техните родители са организирани празници на открито под надслов „Заедно”, както и куклени представления.

На 13 април от 13.30 часа е Тринадесетия Бизнес форум на тема „Общинският план за развитие- стратегии, концепции, визия”, на 19 април от 10.00 часа членовете на УС на РАО „Тракия” ще имат възможността да продължат срещите с бизнеса.

На 19 април от 13.30 часа стадиона в с. Роза ще бъде домакин на Футболния турнир „За купата на петте Кмета”

Кулминацията на тържествата по повод 30 години община „Тунджа” е на 21 и 22 април. На 21 април от 10.00 часа в залата на община „Тунджа” ще се проведена Тържествената сесия на Общински съвет „Тунджа”, на която ще бъдат наградени физически и юридически лица по повод Деня на община „Тунджа”,  от 15.00 часа жителите и гостите на община „Тунджа” ще имат възможността да бъдат част от традиционния празник „За хляба наш…”, който  се провежда в с. Симеоново.

На 22 април от 10 часа с. Тенево ще бъде домакин на Общински празник на художествената самодейност „Хоро се вие, песен се пее”, а вечерта от 18.30 часа в зала „Диана” празничния концерт „Корени” ще събере на една сцена ФА „Тунджа” и самодейци, гости и приятели от побратимените градове.