Спортни турнири за ученици

По повод 17 май – Ден на българския спорт и края на настоящата учебна година Община Ямбол проведе две мероприятия, включени в Общинския спортен календар.

На 17 май в спортния комплекс на Професионалната гимназия по икономика „Г. Ст. Раковски“ се проведе Общински турнир по волейбол за юноши и девойки 8-11 клас.

Участваха 6 отбора. При девойките на първо място се класира отборът на ПМГ „Ат. Радев“, втори и трети завършиха съответно – ПГИ „Г. Ст. Раковски“ и СУ „Св. Кл. Охридски“. В надпреварата при юношите победител стана отборът на ПТГ „Иван Райнов“, второто място бе за ПМГ „Ат. Радев“, а на трето останаха домакините от ПГИ  „Г. Ст. Раковски“.

Община Ямбол бе осигурила индивидуални награди за всички участници в надпреварата, а отборите постигнали призовите класирания получиха купи и грамоти.

 

На 18 май на спортен комплекс „Арена Ямбол“ се проведе Общински турнир по футбол за учениците от 3-4 клас. Включиха се отборите на 5 училища. След изиграването на двубоите се получи следното класиране:

1 място – СУ „Св. Кл. Охридски“

2 място – ОУ „П. Р. Славейков“

3 място – НУ „Проф. П. Нойков“

4 място – НУ „Св. Св. Кирил и Методий“

5 място – ОУ „Л. Каравелов“

Участниците в турнира бяха наградени от зам.-кметът на община Ямбол Илиана Бицова, като всеки от тях получи медал и индивидуална награда, а най-добре представилите се футболисти и отбори – грамоти и купи.