Специализирана полицейска операция

Резултати от проведената на територията на област Ямбол специализирана полицейска операция под наблюдение на  прокуратурата в областта

Специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението е проведена на територията на област Ямбол. В хода на операцията са проверени 866 лица и 451 МПС. Задържани  са 12 лица. Издирени са 6 лица обявени за общодържавно издирване. Девет лица са  привлечени в качеството им на обвиняеми за извършени от тях престъпления, като на две от тях с постановления на прокуратурата е  наложена мярка за задържане до 72 часа. Извършени са проверки на 22 обекта – автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Разкрита е кражба на златни накити от лек автомобил. Вчера в полицията постъпил сигнал, че в село Гранитово от незаключен автомобил е отнето  портмоне със златни накити, на обща стойност около 800 лева. При проведените незабавни издирвателни действия е установен и задържан извършителят на деянието – 49-годишна местна жителка. Инкриминираните вещи са открити и ще бъдат върнати на собственика. Работата по случая продължава.

Образувано е досъдебно производство за съхранение на акцизни стоки без бандерол. При процесуално-следствените действия в частен имот в Ямбол са иззети 3800 къса цигари, марка „Карелия“, без бандеролна лента. Разследването продължава.

Установени са две лица държащи в себе си наркотични вещества. При полицейска проверка 25-годишен мъж е предал около 4 грама марихуана, а около 4 грама метамфетамин предала по надлежен ред 19-годишна девойка. Работата по случаите продължава.

Установен и задържан е 29-годишен ямболлия, участвал в извършването на 3 кражби на вещи и предмети от домове и автомобили в ж.к.“Райна Княгиня“. Работа по случаите продължава.

Започнато е разследване за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. По надлежен ред е иззета ловна гладкоцевна пушка марка „ИЖ-18“, съхраняване в имота на жител от стралджанско село.  Работата по образуваното по този случай бързо производство продължава под ръководството на Районна прокуратура- Ямбол.

Съвместни екипи от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР –Ямбол  и представители на Изпълнителна агенция по горите  са извършили проверки на горски територии, сечища и обекти извършващи търговска дейност с дървен материал. В два от обектите са установени нарушения на Наредба 1 за Контрол и опазване на горските територии, по случаите ще бъде взето отношение по административен ред. В един от обектите е констатирано нарушение на трудовото законодателство, за което е уведомен Дирекция „Инспекция по труда“ – Ямбол.

Установени са извършителите на престъпления против собствеността на гражданите извършени на териториите на община Тунджа и община Болярово. В рамките на акцията са съставени 76 акта за установени административни нарушения.  

 

Татяна Павлова