След жалба от граждани Пътна полиция засилва проверките за нощните гонки по улиците в Ямбол

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП) проведе свое заседание в сградата на Областна администрация – Ямбол. На заседанието присъстваха Николай Костадинов – зам. областен управител и председател на ОКБДП, гл. инспектор Тодор Мишинев – ОДМВР- Ямбол, сектор „Пътна полиция“, инж. Галин Костов – директор ОПУ Ямбол, Янко Боянов – началник сектор в РД ПБЗН – Ямбол, инж. Христо Христов – ЦСМП, д-р Радостина Калчева – Николова – директор РЗИ Ямбол, Дикран Бохосян – началник ОО „Автомобилна Администрация “ – Ямбол, Татяна Славова – старши експерт РУО – Ямбол, Добриела Праматарова – специалист ОС на БЧК – Ямбол, както и представители на общините „Тунджа“, Ямбол, Елхово и Стралджа.

Заседанието протече при следния дневен ред:

  1. Писмо с подписка на граждани, живеещи на ул. „Страхил войвода“, бул. „Ген.

Владимир Заимов“, бул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Димитър Благоев“, относно движение на моторни превозни средства, в частност леки автомобили и мотоциклети, с висока скорост.

  1. Писмо от кмета на с. Козарево, община „Тунджа“, относно необходимостта

от предприемане на мерки за осветяване на кръговото кръстовище, изградено на Републикански път I-7, в близост до с. Козарево

  1. Писмо от Държавна агенция „Безопасност на движението по

пътищата“, относно изпълнение на мярка 6.1 от План-програмата на ОКБДП за провеждане на съвместни областни учения за реакция при настъпило ПТП;

  1. Писмо от кметския наместник на с. Джинот, община „Тунджа“, относно

необходимост от ремонтиране на пътя Чарган – Джинот, поради влошеното му състояние;

  1. Писмо от Снежана Илиева, жител на гр. Ямбол, относно наличието на опасно

за пешеходците кръстовище, намиращо се на границата на ж.к. „Златен рог“ и кв. „Каргон“ – пресечна точка на улиците „Атанас Кратунов“, „Яворов“ и „Велико Търново“.

 

По т. 1 от дневния ред, комисията реши да се предприемат действия от страна на ОДМВР Ямбол – сектор „Пътна полиция“ за извършване на проверки по спазване правилата на движение и да се представи информация на следващото заседание на ОКБДП, относно предприетите мерки и евентуално наложени административни наказания.

 

По т. 2 от дневния ред, директорът на ОПУ – Ямбол се ангажира да проучи възможността за поставяне на светодиодно осветление за осветяване на кръговото кръстовище, изградено на Републикански път I-7, по предложение на експерт от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. От Община „Тунджа“ бе поет ангажимент за проучване на възможностите за изготвяне на проект за осветяване на кръговото кръстовище, като същият бъде съгласуван с ОПУ-Ямбол. Комисията реши на следващото заседание да бъде предоставена информация, относно предприетите действия.

 

По т. 3 от дневния ред, комисията взе решение за сформиране на Работна група за организиране провеждането на съвместно областно учение за реакция при настъпило ПТП.

 

По т. 4 от дневния ред, представител от Община Стралджа потвърди за лошото състояние на пътя, като обясни, че към настоящия момент, Общината не разполага с необходимия финансов ресурс за извършване на ремонтни дейности, но се ангажира да търси източници на финансиране. Комисията реши на следващото заседание да бъде предоставена информация, относно предприетите действия.

 

По т. 5 от дневния ред, комисията реши да бъде сезирана Общинската комисия по безопасност на движението – Ямбол с поставения проблем, за да бъдат извършени проверки на място, относно възможността за поставяне на маркировка, обозначителни знаци, светофарна уредба или съоръжения за ограничаване на скоростта в този участък.