„Сивото убива“ – кампания на КНСБ

Утре, 4 септември 2019 г., от 10.00 ч. в, Заседателна зала на бившия Профсъюзен дом ще се проведе пресконференция на тема „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?“. На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Непосредствено след пресконференцията, от 11.00 ч. ще бъде открита и информационната кампания на КНСБ в град Ямбол, която е под мотото „Сивото убива!“ и има за цел да повиши обществената осведоменост, и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България. За целта ще бъде разположен мобилен информационен център от 10.00 ч. до 18.00 ч. на ул. „Търговска“ №2, пред сградата на Профсъюзния дом.

Информационната кампания и пресконференцията се реализират в изпълнение на проект №BG05SFOP001-2.009-0174 „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.