Светодиодни информационни (VMS) табели са монтирани на две от възловите кръстовища в Ямбол

Две светодиодни информационни (VMS) табели са поставени на ключови кръстовища в Ямбол. Едната е монтирана на площад „Боровец“, а другата е разположена на улица „Генерал Владимир Заимов“ до Основно училище „Христо Смирненски“.

Това е един от съвременните методи за информиране на гражданите, който намира все по-широко приложение.

Чрез табелите ще се отправят призиви за безопасно шофиране, поздравления във връзка с християнски и светски празници, ще се предоставя информация за регионални събития, ще се дават сведения за актуалната пътна обстановка и др. Ако идеята допадне на гражданите, табели от този тип могат да бъдат поставени и на други места в града.

Информационни табели от този вид могат да се комбинират и с видеонаблюдение, което предстои да стартира съвсем скоро в нашия град, в едно интелигентно решение за управление на трафика в Ямбол. Такива системи вече работят в много европейски градове, но всичко зависи от финансовия ресурс, с който разполага Община Ямбол. „Ще направим всичко възможно да реализираме тази идея, която ще допринесе за по-удобно и безопасно придвижване в рамките на града.“, каза кметът Валентин Ревански.