Ритуал по полагане на военна клетва в 42 механизиран батальон – Ямбол

Ритуал по полагане на военна клетва се състоя днес, 22.06.2018г., на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада.

В тържествена обстановка, обещания за вярност към народа и Родината  пред своите командири и пред бойното знаме дадоха новоназначените след проведен конкурс военнослужещи, които се вляха в редиците на батальона.

В приветствиeто си към военнослужещите, положили военна клетва, командирът на 42-ри механизиран батальон, подполковник Ивайло Иванов, изрази увереността си в бъдещите успехи на батальона и приноса на всеки един  от новоназначените воини за издигане престижа на формированието, Втора механизирана бригада и Българската армия пред обществото. И още: „ Като Ваш командир, Ви уверявам, че можете да разчитате на моята и на Вашите колеги подкрепа по нелекия, но славен и удовлетворяващ път на българския воин”.

На тържественото приемане на военнослужещите в редовете на Българската армия присъства бригаден генерал Костадин Кузмов – командир на Втора механизирана бригада, който подчерта значимостта на военната клетва като важен законов и морален акт и поздрави новоназначените с поетия отговорен професионален път.

В ритуала по полагане на военна клетва взе участие духовият оркестър на  бригадата, а гости на тържеството бяха семейства и близки на новопостъпилите военнослужещи.   

                                           

***

Полагането на военна клетва е ритуал, който последно се състоя във войсковия район през март 2017-та година.

Предстои нов прием на военнослужещи в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. 5 са вакантните длъжности, обявени със заповед на министъра на отбраната – двама стрелец – зенитчици, един сапьор, един младши специалист по комуникационни системи и един младши специалист по експлоатация на комуникационни системи. В срок до 14 август, документите  се подават във Военно окръжие – Ямбол, където може да се получи и повече информация за приема и условията за кандидатстване.