РИК – Ямбол уведомява избирателите

1.Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес, не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Заявлението се подава в съответната община по настоящ адрес. Крайният срок за подаване на заявление е 20.03.2021г.

2.Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец (Приложение №14-НС) от изборните книжа или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или настоящия им адрес в случаите, когато своевременно е направено искане за гласуване по настоящ адрес, не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Крайният срок за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия  в съответната община е 20.03.2021г.

3.Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, но не са подали заявление до 20.03.2021г., може да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако заявят това и при условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна СИК, не по-късно от 5 дни преди изборния ден. Крайният срок за подаване на това заявление е 29.03.2021г.