Рекорден брой касови бележки за голямата награда в лотарията на НАП

Автомобилът ще бъде спечелен след седмица. Само от Ямбол са регистрирани близо 750 хиляди фискални бона

 Седмица остава до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на НАП и Министерството на финансите – чисто нов автомобил. Касовите си бележки потребителите на сайта www.kasovbon.bg могат да регистрират до 16,59 ч. на 9 декември. Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“. От началото на инициативата – 16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева. До момента данъчните са раздали 50 смарт телефона и 11 телевизора. Само от Ямбол, от  началото на играта са регистрирани близо 750 хиляди касови бележки на обща стойност почти 9 милиона лева. В  Ямбол  са раздадени две награди – смарт телефони.

От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва, коментират от НАП. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки, сочи статистиката на играта.

В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани, или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.

goliama-nagrada_kasovbon-2