Работна среща с читалищните секретари в община „Тунджа“

На 23.11.2023 г., в залата на Община „Тунджа“ се проведе работна среща със секретарите при Народните читалища на територията й, която бе и първата такава след проведените местни избори през м. ноември.

Срещата започна с много емоции, защото новият кмет на общината – Станчо Ставрев и  част от екипа му бяха посрещнати с пита, китка здравец и с вълнуващите думи на Нели Ройдева – председател на Управителния съвет на Сдружение „Читалища с бъдеще 2012”.

Станчо Ставрев сподели, че познава качествата на читалищните секретари и е уверен в добрата им работа през следващите четири години. Той се спря на дейности и проекти на общината в началото на мандата, които също касаят присъстващите, като част от местната общност в населените места, след което представи на присъстващите Стоян Петков – заместник-кмет на община „Тунджа“ с ресор „Култура, образование, вероизповедание, здравеопазване, социални и младежки дейности“, както и  Милена Паскова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“.

На работната среща с читалищните секретари бяха обсъдени събития от Културния календар на община „Тунджа“, подготовката за провеждането на Петнадесети общински Благотворителен бал и други .