Провеждането на изборите за членове на Европейския парламент в област Ямбол е технически обезпечено

Организационно-техническото обезпечаване на подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от РБ на 26 май т.г. съгласно разпоредбите на Изборния кодекс, ЦИК и МС, осъществявано от Областна администрация Ямбол е организирано и гарантира процеса.

Към момента всички необходими изборни книжа и материали са доставени в Областна администрация Ямбол. Предаването на бюлетините и изборните книжа по секции ще се извърши в предизборния ден.

С оглед обезпечаване на добри условия за работа на Районната избирателна комисия в 31 изборен район, „Информационно обслужване“ АД и осигуряване на подходящи условия на членовете на секционните комисии за предаване на секционните протоколи, след приключване на изборния ден и обработката им от РИК, дейностите ще се извършват в спортна зала „Диана“ Ямбол.

Съгласно оперативния план за провеждане на изборите областният управител има ангажименти и по отношение координацията между ангажираните институции и своевременното подаване на необходимата информация в предизборния и изборен ден към администрацията на МС.