През февруари изтича валидността на 1061 български лични документи на жители на област Ямбол

Уважаеми граждани,

През настоящата година изтича срока на валидност на голям брой документи за самоличност. По статистически данни през април документите, чиято валидност изтича са четири пъти повече от тези през февруари, а всеки следващ месец броя расте.

В тази връзка Ви уведомяваме, че  заявление за подмяна на български личен документ може да се подаде преди изтичане на срока на валидност.

Всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР- Ямбол, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта. 

-сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол;

-гише „БДС“ в Районно управление Елхово;

-гише „БДС“ в Районно управление Стралджа.

Получаването на готовите документи се извършва в звената, където са подадени заявленията.

Мярката е с цел създаване удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес, както и за облекчаване на по-натоварените звена БДС.

Гражданите, притежаващи валиден български електронен подпис могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път, чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg.

 

За Ваша информация на интернет страницата на ОДМВР – Ямбол ежедневно се публикува информация за приетите заявления в звената „БДС“.

04.02.2020 г.
Татяна Павлова