Предложения за наградите по повод Празника на Ямбол

С Наградата на Ямбол през 2019 година да бъде удостоен Стефан Личев- за значителен принос в развитието на града и по-конкретно за обогатяване на духовния и културен живот на Ямбол.Това предложение на кмета Георги Славов е внесено в Общинския съвет.

      През 2018 година Стефан Личев направи щедър дарителски жест, предоставяйки безвъзмездно за ползване в Безистена на музикален инструмент- орган,  с което засвидетелства своята активна обществена ангажираност, се посочва в мотивите на предложението. Този жест следва да получи своето признание като пример за активна позиция и отношение към живота и развитието на нашия град, допълва още кметът Георги Славов.

      Кметът предлага също посмъртно със званието „Почетен гражданин на Ямбол” да бъде удостоен архитект Любомир Семерджиев.

      Изключителният принос на арх.Семерджиев в цялостната визия на Ямбол в последните години, която има своята трайност и значимост за поколения напред, е най-силният аргумент за удостояването му със званието Почетен гражданин на Ямбол, като знак на признателност от обществеността на Ямбол,  изтъква в предложението си кметът. Съвременният облик и развитие на града ни е белязан с проектите на арх.Семерджиев, комуто дължим новата визия на емблематични за Ямбол места като градския център, основният пешеходен мост към парка, както и цялостният архитектурен и интериорен проект на храм „Успение на Пресвета Богородица ”, подчертава още в мотивите си градоначалникът.

      В Общинския съвет е постъпило и предложение от Камарата на строителите в България, Областното представителство на Камарата,  на НТС  по строителство Ямбол, на Камарата на инженерите и инженерното проектиране и Национален и регионален клуб на строителите ветерани  за удостояване със званието „Почетен гражданин на Ямбол“ на инж.Илия Илиев.

Съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол тези предложения ще бъдат разгледани и гласувани на сесия на Общинския съвет.