Предизвикателството: Тридневно кино приключение с първо издание в Ямбол

Вълнуващо тридневно кино приключение за филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години ще се проведе в Музея на бойната скомпаниялава в Ямбол от 29 до 31 март 2024 г. Инициативата е на българската продуцентска компания  „Премиер студио“ и „Арте факт“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура и Национален филмов Център. Партньори са също NESCAFÉ 3in1.

„Предизвикателството “ е уникална възможност за всеки, който се интересува от света на киното да покаже и развие своя талант.

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Китодар Тодоров, Кристина Верославова, Ники Мутафчиев, Веселка Кирякова и Симеон Венциславов. Майсторските класове ще обхванат различни сфери като: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.

Отборите ще създадат късометражни филми с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес.

Всеки отбор успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лв., предоставена от Община Ямбол, и ще се състезава за националната награда.

За повече информация и регистрация, моля посетете: https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge