Празничен концерт по повод  95 години от създаването на Народно читалище „Зора-1928“, с.Межда

С празничен концерт в село Межда, община „Тунджа“, отбелязаха 95 години от създаването на Народно читалище „Зора-1928“.
На 10 декември 2023 г., с красива украса и с пита, поднесена от самодейци, читалището посрещна гостите и жителите на селото.
На празника присъстваха Атанас Христов-Председател на Общински съвет „Тунджа“, Станчо Ставрев – Кмет на Община „Тунджа“, Стоян Петков и Пламен Петров -заместник-кметове на общината, общински съветници, кметове на населени места.
Слово за историята на читалището, за неговите секретари, дейци и отличия през годините, произнесе Диана Димитрова- кмет на село Межда. Емоционални бяха и думите на Иванка Павлова-Председател на читалищното настоятелство. „…Чувствам се малка пред цялата история на нашето читалище, защото то е било преди нас и ще бъде след нас…“, сподели тя, след което връчи почетни грамоти на дългогодишни самодейци.
Със свои изпълнения се включиха Женска певческа група, Божидар Димитров,Ивайло Атанасов, Диана Иванова, Кольо Георгиев, Иванина и Йорданка Колеви от село Межда. Сцената на читалището завладя и Танцова формация „Хоро на мегдана“ от Ботево, с ръководител Татяна Йовчева, която е и кмет на селото. Много настроение донесе и Детска коледарска група „Юнаци“ при Народно читалище „Добри Керанов-1961“, с.Стара река.
В края на тържеството, Станчо Ставрев-Кмет на община „Тунджа“, поздрави организаторите и гостуващите самодейци за хубавия празник, съчетал фолклор, традиции и памет.