Празник на виното

Остават броени дни до Деветнадесетия общински празник на виното,който ще се проведе на 10 февруари, от 10:30 часа, в село Скалица.

Тази година организаторите Община „Тунджа“, Кметство село Скалица и Народно читалище „Светлина-1928“, с. Скалица, разчупват утвърдения формат на празника с включването на нова категория – за домашни сирена и сухи мезета и други интересни прояви.

Майсторите от територията на общината в категории: бяло, червено и розе, както и домашна гроздова ракия, могат да предоставят материалите за дегустация до 07.02.2024 г. (сряда) в кметство с. Скалица или в Община „Тунджа”. Срокът за участниците в новата категория е до 8 февруари. Регламент и заявка за участие вече са публикувани на официалния сайт на общината.

По време на празника ще се проведе и благотворителната инициатива „Ръка в ръка“ на Сдружение „Читалища с бъдеще 2012“. Целта на тези специална кауза е със събраните средства да се закупи и предостави в навечерието на 3 март по един национален флаг за училищата и детските градини в общината. 

На празника жителите и гостите на село Скалица и на община „Тунджа“ ще имат възможност да разгледат и да си закупят качествени продукти от местни производители, както и от продукцията на Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица.

Освен хубавото тунджански вино, в Скалица ви очаква и вкусно ястие, приготвено на място от шеф-готвач Георги Събев.

Очакват ви и още изненади, заповядайте на празника!