Почетен юбилеен знак „30 години Община „Тунджа” за Желязко Узунов

С Почетен юбилеен знак „30 години Община „Тунджа” беше удостоен почетният гражданин на общината Желязко Узунов. Той е и бивш солист на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и щедър спомоществовател на образователни и културни инициативи.

Отличието връчи кметът Георги Георгиев в присъствието на заместник-кмета Станчо Ставрев. Той подчерта, че връчва този юбилеен знак с огромно уважение, защото, Желязко Узунов е един изключително добър и благороден човек и един от най-големите дарители във фонда за стипендии и еднократно финансово стимулиране ученици и студенти постигнали високи резултати в образованието и спорта, на училища, на детски градини и народни читалища.

            Развълнуван, Желязко Узунов благодари за присъденото отличие и за жеста, че то се връчва специално в дома му. Той сподели още, че за него това е голяма чест, а да дарява и помага на хората – естествена потребност, която го прави щастлив.

            Да поздравят човека с голямо сърце, бяха дошли Фолклорният ансамбъл „Тунджа“ и самодейците от Пенсионерски клуб „Надежда“, с. Кукорево.