Поредица от инициативи на 20-ти самоходен артелирийски дивизион в ямболски училища

С посещението си в Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов“ – град Ямбол завърши поредицата от инициативи  на  20-ти самоходен артилерийски дивизион в учебните заведения в града.
В продължение на един час мобилен екип с ръководител лейтенант Божик Шкуртов и състав – редник Марияна Стоева, редник Яна Атанасова, редник Даниел Миндев и редник Стоян Димитров запозна учениците от 11-те и 12-те класове на гимназията с военната професия.
За първи път имаше осезаемо присъствие на момичетата, което естествено породи по-голям интерес  към военнослужещите жени. Редник Яна Атанасова и редник Марияна Стоева отговаряха на много въпроси и спокойно обясняваха за задълженията, обучението и възможностите за кариерно развитие.
В края на презентацията учениците имаха възможност да се запознаят с оборудването и въоръжението на българския войник. Докато част от тях разглобяваха автомат “Калашников” и пистолет “Макаров”, други от учениците споделиха, че са от семейства на военнослужещи и вече планират своето бъдеще в българската армия.
След мероприятието директорът на гимназията Цветанка Николова и присъстващите учители изказаха своята благодарност за всеотдайното представяне и положеното старание от страна на военнослужещите от дивизиона. В отговор лейтенант Шкуртов благодари за отличната организация и сподели, че за него е чест да представя 20-ти самоходен артилерийски дивизион от състава на Втора механизирана бригада и изрази надеждата си, че сътрудничеството между дивизиона и учебното заведение ще продължи и в бъдеще.