Подкрепени от кмета и местния бизнес, ямболски юноши се отправят към европейски турнир по баскетбол

Младите надежди на ямболския баскетбол – юношеската формация на Баскетболен клуб „Ямбол“ (до 16 г.), отпътуваха рано в четвъртък за участие във втория турнир от Младежката Европейска баскетболна лига, който ще се проведе в Скопие, Македония, от 29 до 31 март.

Треньорът на отбора Милен Костов сподели оптимистичната нагласа на момчетата преди заминаването, като заяви амбициите на отбора за спечелване на четири победи в предстоящите двубои и подчерта, че нямат право на грешка. „Готови сме да се представим подобаващо“, каза той, добавяйки, че въпреки силната конкуренция, тимът е пределно мотивиран и готов за предизвикателството.

Костов не пропусна да изрази своята благодарност към представителите на местния бизнес и персонално към кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който за втори път подкрепя момчетата с лични средства.

Отборът се надява да повтори и дори да надскочи успеха си от края на 2023 година, когато завърши на престижното четвърто място в силния турнир от Европейската Младежка баскетболна лига в словашкия град Лученец.

Участието в Скопие е важна стъпка в развитието на младите ни надежди в баскетбола и нова възможност да се докажат извън границите на България.