Панорама на професионалното образование в училището на село Роза

Панорама на професионалното образование се провежда за първи път в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза. Представители на 4 професионални гимназии в град Ямбол и Езикова гимназия „Васил Карагьозов” се бяха подготвили да привлекат вниманието на посетителите с изделия от практическото обучение, постери и рекламни материали.

Сред изложилите свои щандове бяха Езикова гимназия „Васил Карагьозов”, Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм, Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Й. Вапцаров”.

Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в гимназиите, средните и обединени училища от област Ямбол.

Панорамата е адресирана към всички кандидат-гимназисти и техните родители. Желанието на организаторите е да помогнат на младите хора да направят своя информиран избор на обучение по желаната професия и специалност.

 

Екип на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, село Роза