От утре – по-ниски температури

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще има разкъсана висока облачност, главно над Северна България. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, в Дунавската равнина временно умерен. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София около 30 градуса.

Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса на 2000 метра – около 17 градуса.

В сряда през страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите чувствително ще се понижат. Денят ще започне със слънце, но от север-северозапад облачността ще се увеличи и до края на деня на отделни места е възможно да превали. Вятърът ще се усили и в Северозападна България максималните температури ще паднат с около 10 градуса, но в по-голямата част от страната все още ще са високи.

През нощта и в четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Вятърът ще отслабне. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 16-18 градуса в североизточните райони до 23-25 градуса в крайните югозападни.

През уикенда времето на България ще се стабилизира, ще бъде предимно слънчево, като максималните температури ще са над 20 градуса.

Следващата седмица отново се очаква предимно слънчево и топло време с максимални температури близо до 30 градуса.

Така нареченото циганско лято вероятно ще продължи до средата на октомври.