Отличените млади автори в Националния конкурс „Душата на един извор“

В Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол се състоя церемонията за връчване на наградите на лауреатите в Националния конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор”. По традиция, награждаването на победителите бе съпътствано от експозиция с отличените и номинирани творби в раздел „Изобразително изкуство“. На церемонията бе представен и сборникът с избрани творби от тазгодишното издание на конкурса.

Пред предизвикателството да участват творческата надпревара този път се включиха  над 200 млади автори от цялата страна.

Сред младите художници, в първа възрастова група победителят е Диляна Вълчева от София. Втората награда се присъжда на Камелия Топалова от София, а третата отива при Лия Желязкова, също от София. Носител на първата награда във втора възрастова група е Йордан Хаджистойчев от Сливен. Тук второто място е за Стелла Николова от София, а трета е Теодора Коцева от Несебър.

Победителите в раздел „Литература“ са Владимир Илиев от Карнобат – в първа възрастова група и Росен Карамфилов от София – в групата 20–25 години. Сред по-малките, втората награда се дава на Мая Дичева от Стралджа, а третата отива при Никола Николов от Ямбол. Във втората възрастова група на второ място се нарежда Анамария Коева от Бургас. Третата награда е за Доника Везирска от София.

Конкурсът „Душата на един извор“ е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев и се организира от община Ямбол, „Овергаз” и фондация „Млада България” на всеки две години.