Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд двама мъже, които направили опит да пренесат контрабандно марихуана и екстази на стойност над 1 357 584 лв. през българската граница

cannabis plants

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Фикрет Ф. ( на 25г. от с. Троица, община Велики Преслав, област Шумен) и  Илхан И. ( на 27г. от гр. Варна). Те са подсъдими за това, че на 26.01.2017 г., около 13,30 часа през ГКПП „Лесово“, област Ямбол, действайки в съучастие като съизвършители, с лек автомобил, марка „Сеат“, без надлежно разрешително, са направили опит да пренесат през границата на страната от Р България в Р Турция 10 пакета марихуана и 9 пакета екстази – на обща стойност 1 357 548.92 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък и деянието не е довършено по независещи от волята на дейците причини- престъпление по чл. 242, ал.4, предл.1, вр.ал.2, предл.1, вр.чл.18, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

      Подсъдимите пътували от Р. Германия за Р. Турция с лек автомобил марка „Сеат“, собственост на Фикрет Ф., който управлявал автомобила. На 26.01.2017г. двамата  мъже около 13,30 часа пристигнали на ГКПП – Лесово. При достигане на зоната за митнически контрол, митнически служител попитал двамата подсъдими  дали имат нещо за деклариране, при което и двамата отговорили отрицателно. Митничарят след извършения външен оглед на автомобила, се опитал да свали облегалката на задната седалка, при което собственикът на автомобила – подсъдимият Фикрет  Ф. обяснил, че облегалката не се сваля. По тази причина свидетелят  служителят решил да бъде извършена щателна митническа проверка на лекия автомобил, за което уведомил и свой колега. Тогава били открити и укритите в превозното средство пакети с наркотични вещества.

      Окръжен съд – Ямбол е нарочил заседанието си за 30.05.2017г.

cannabis plants