Общински празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“

На 22 юни 2019, в парка на село Генерал Инзово, се проведе четвъртото издание на Общинския празник на традициите „Модата се мени, фолклорът остава“.

Двадесет и едно села от община „Тунджа“ представиха богатството на своите традиции.

На празника присъстваха Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“, Константин-Кирил Иванов – изпълнителен директор на Организацията за управление на Тракийски туристически район, общински съветници и кметове на населени места, много жители и гости на село Генерал Инзово.

„Искрено се надявам, че този празник ще стимулира интереса на все повече хора да опознаят нашата община и да се докоснат до красотата на нейната земя, на нейните традиции, на съхранените обичаи и всичко онова, с което се гордеем“ – каза в словото си Кметът на община „Тунджа“.

Приветствие към присъстващите отправи и Галин Пантелеев – кмет на село Генерал Инзово.

След официалното откриване бе представен обичая „Пеперуда“ и се извиха кръшни хора, които изпъстриха парка с красотата на автентичните и стилизирани носии на участниците от общината и региона.

„Модата се мени, фолклорът остава“ за поредна година се превърна в  символ на уникалната атмосфера на община „Тунджа“ – земята на съхранените традиции. На този празник селата отново бяха подготвили свои кътове, които представяха традиционни рецепти, и безброй кулинарни изкушения. Впечатляващо бе и присъствието на много млади хора, а с младостта дойде и надеждата, че има приемственост и бъдеще за  тунджанските традиции.