Община Ямбол ще отбележи Деня на Съединението с тържествена церемония и изложба

Честването на празничния 6 септември в Ямбол ще започне в 10:15 часа пред сградата на общинската администрация с музикална програма на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“.
В 10:30 часа е началото на церемонията по издигането на националния трибагреник с участието на представителни военни части от гарнизон Ямбол.
Кметът Валентин Ревански ще приветства жителите и гостите на града с празнично слово, след което благодарствен молебен ще отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия.
След церемонията празнично шествие ще се отправи към Паметника на героите, дали живота си за националното ни освобождение, където ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към родолюбците, осъществили единението на Северна и Южна България.
Културно-информационен център „Безистен“ ще представи гостуващата изложба „Съединение на Княжество България и Източна Румелия – 6 септември 1885 година“ на Регионален исторически музей – Пловдив. Двадесет табла ще представят събитията отпреди 137 години и техните герои.
На 6 септември в Музей на бойната слава и в Културно-информационен център „Безистен“ е обявен Ден на отворени врати от 10:00 часа до 16:00 часа.